Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Personální řízení (FAST-V50)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-V50 - Personální řízení, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Základní znalosti a dovednosti potřebné pro efektivní týmovou spolupráci

Osnova

PŘEDNÁŠKY: Psychologie, předmět a úkoly v rámci řízení a pracovní činnosti.Sociální psychologie, společnost, skupiny, pracovní kolektiv.Struktura organizace, řízení a kontroly.Teorie osobnosti, struktura, subsystémy.Vývoj a formování osobnosti v pracovním procesu.Psychologické aspekty pracovního prostředí.Psychologický rozbor pracovního výkonu.Psychologie řízení, manažerské funkce, hodnocení pracovníků.Motivace a odměňování, hierarchie potřeb, výchova a sebevýchova.Stres, konflikty a jejich řešení. Asertivita. prevence.Role komunikace v řízení, prezentace, reklama.Styly řízení, image manažera, metody působení na druhé.Firemní kultura a vztahy s veřejností. Public relations.Generalizace trhu, krize modernity, perspektivy řízení.CVIČENÍ: Předmět manažerské psychologie a sociologie.Struktura organizace, firmy, podniku. Expertiza v řízení organizace.Osobnost člověka z hlediska nároků na pracovní uplatnění.Personální management. Podniková kultura a etika.Řízení adaptačních procesů. Příprava pracovníků.Hodnocení pracovníků a jejich pracovního výkonu. Kariéra.Manažerské funkce. Motivace a odměňování.Stres v osobním a pracovním životě. Konflikty a jejich řešení.Psychologické metody a diagnostika v řízení pracovních sil.Osobnost manažera a manažerská funkce vedení kolektivu.Komunikace a řízení. Public relations.Styly řízení. Vývoj podnikového managementu.Pracovní poměr. Lidé v organizaci.Podniková kultura a etika.

Literatura

Bateman, Snell: Management. Irwin 1996Donnelly, Gibson, Ivancewich: Fundamentals of Management. Irwin 1995Linkeschová: Educating Leading Managing. Konvoj 2003

Požadavky

Požadované znalosti na úrovni střední školy předmětu Základy společenských věd případně Občanská výchova. Vědomosti z předmětu Psychologie pro 1 ročník stavební fakulty VUT v Brně.Znalosti základních principů a zákonitostí podnikového vedení a řízení z předmětu Teorie řízení pro 5.ročník stavební fakulty VUT v Brně.

Garant

PhDr. Dana Linkeschová, CSc.

Vyučující

PhDr. Dana Linkeschová, CSc.