Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Projektové řízení (FAST-VD4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-VD4 - Projektové řízení, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Získání obecných znalostí a dovedností z oblasti projektového řízení a osvojení konkrétních postupů a metod v projektovém řízení staveb. Znalostní základ pro plánování a řízení projektů na straně investorské. Předpoklad získání certifikace projektového manažera v ČR podle zásad IPMA ve stupni D „Certifikovaný projektový praktikant“.

Osnova

1.Projekt, projekt výstavby, stavba jako předmět projektu výstavby 2.Průběh projektu výstavby 3.Projektové řízení-základní pojmy, techniky a nástroje 4.Strukturování a organizace projektu výstavby 5.Plánování a řízení průběhu projektu výstavby 6.Časové plánováni 7.Průběh zakázky ve stavební firmě 8.Výběrové řízení, smluvní zabezpečení zakázky 9.Výrobní proces realizace stavby 10.Modelování stavebních výrobních procesů a kloubení jeho částí 11.Staveništní provoz a návrh zařízení staveniště 12.Počítačová podpora a dostupný SW pro řízení zakázky 13.Bezpečnost práce a ochrana technických zařízení. Ochrana životního prostředí při výstavbě

Literatura

Dolanský V., Měkota V., Němec V.: Projektový management. Grada Publishing, Praha 1996Němec V.: Projektový management. Grada, Praha 2002Nový M., Nováková J., Waldhans M.: Projektové řízení staveb I. studijní opora, FAST VUT v Brně 2006Rosenau M. D.: Řízení projektů. Computer Press, Brno 2003Svozilová A.: Projektový management. Grada Publishing, a.s., Praha 2006

Požadavky

Obecné znalosti prostředí stavební výroby v ČR, legislativní procesy spojené s výstavbou, dokumentace stavebních projektů, technologie stavební výroby, základy síťové analýzy.

Garant

Ing. Martin Nový, CSc.

Vyučující

Ing. Martin Nový, CSc.