Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Realizace staveb (FAST-W19)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-W19 - Realizace staveb, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem je seznámit studenty s principy řízení výstavby od její přípravy až po kolaudaci. Sestavení Projektu organizace výstavby pro velkou stavbu.

Osnova

1. Studie. Dokumentace k územnímu řízení. Územní rozhodnutí. 2. Dokumentace souborného řešení projektu a dokumentace pro stavební povolení.3. Smluvní management. Časové plány investora a zhotovitelů. 4. Způsoby časového plánování. Činnosti síťových grafů. Vztahy mezi činnostmi.5. Různé informační úrovně časového, nákladového a kapacitního plánování. 6. Vypracování nabídky na zhotovení díla. 7. Požadavky na obsah smlouvy o dílo.8. Kontrola jakosti a přejímky. 9. Přejímací protokol, kolaudace, řízení.10. Požadavky na jakost dokumentace a stavebních prací. Odhad rizik. 11. Vypracování plánu kontrol jakosti a zkoušek. Užití stavebních software.12. Odpovědnost za jakost ve struktuře výstavbového projektu.13. Kontrola postupu výstavby, nákladů, informační systémy stavebních společností.

Literatura

APM: Project Management Book of Knowledge. Association for Project Management, U. K. 1996Musil, F., Lojda, J., Škarda, E.:: Technologie pozemních staveb, Výstavba objektů a celků. Ediční středisko VUT v Brně 1999PMI Standards Committee: A Guide to the Project Management Body of Knowledge. Project Management Institute, USA 1996Hrazdil V.: Příspěvek k projektovému řízení staveb ve fázi jejich stavebně technologické přípravy a realizace. VUT Brno

Požadavky

Technologie stavebních procesů

Garant

doc. Ing. Václav Hrazdil, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Václav Hrazdil, CSc.