Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technologie stavebních procesů I (FAST-WD1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-WD1 - Technologie stavebních procesů I, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Naučit studenta aplikovat jednotlivé procesy zemních prací, hrubé spodní a hrubé vrchní stavby v praxi a na praktických příkladech řešit konkrétní problémy.

Osnova

Úvod do technologie staveb. Výrobní procesy, charakteristika, projektová dokumentace,mechanizace stav.procesůStavební stroje a zařizení pro zemní práceZemní práce. Způsoby a postupy provádění. Zemní práce ve variantních podmínkách.St.stroje a zařízení - nakladače, dozery, skrejpry, grejdry, rozrývače, zhutňovací stroje, jejich využitíMíchačky, betonárny, ohýbárny výztuže a vibrační zařízení Stroje a zařízení pro svislou dopravu - jeřáby, stavební výtahy a vrátkyInženýrské sítě. Kanalizační, vodovodní, plynovodní, elektrické přípojky apod.Zákl.konstrukce. Základy plošné a hlubinné, postup provádění.Lešení. Lešení prvková a dílcová, pracovní postupy a zásadyBednění ŽB konstrukce. Bednění pvková, systémová a speciální. Zásady návrhu a realizaceŽelezářské práce. Příprava ocelové výztuže železobetonových konstrukcí, technologické linky. Ukládání výztuže - zásady a postupyBetonářské procesy. Doprava, ukládání, hutnění a ošetřování betonu, zvláštní způsoby betonážeZařízení staveniště. Zásady návrhu, kreslení. Minimalizace plochy zařízení staveniště.

Literatura

Břoušek, M.: Inženýrské stavby - technologie 1. ALFA Bratislava 1995Kočí, B.: Technologie pozemních staveb I.. CERM Brno 1997Lízal a kol.: Technologie staveb. Hrubá spodní stavba. VUT Brno 2003Motyčka a kol.: Technologie staveb.Hrubá vrchní stavba. VUT Brno 2004Technológia pozemných stavieb I.: Juríček, I.. ALFA Bratislava 1992

Požadavky

Znalosti konstrukčních zásad objektu.

Garant

Ing. Barbora Kovářová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Barbora Kovářová, Ph.D.