Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Občanské právo (FAST-ZQ52)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-ZQ52 - Občanské právo, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

struktura práva v ČR, základní problematika občanského práva hmotného i procesního

Osnova

1. Úvod do práva, prameny práva, právní normy, jejich struktura, dělení a působnost.2. Soustava, organizace a činnost soudů3. Řízení v prvním stupni, opravné prostředky, výkon rozhodnutí..4. Občanské právo hmotné - základní pojmy, základy občanského práva.5. Občanskoprávní vztahy a jejich ochrana6. Právní úkony, odporovatelnost právního úkonu.7. Promlčení, prekluze, počítání lhůt.8. Součást a příslušenství věci .9. Vlastnické právo. podílové spoluvlastnictví, společné jmění manželů.10. Práva k cizím věcem, zástavní právo.11. Zadržovací právo, věcné břemeno.12. Závazkové právo, kupní smlouva, ostatní typy smluv.13. Postavení znalce v občanském soudním řízení.

Literatura

Zákon č. 99/1963 Sb., občanský soudní řád, v aktuálním znění. 1963Sbírka zákonů: Zákon č. 40/1964 Sb., občanský zákoník, v aktuálním znění. 1964

Požadavky

nejsou specifikovány

Garant

JUDr. Miroslav Kledus

Vyučující

JUDr. Miroslav Kledus