Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Občanské a trestní právo (FAST-ZQ62)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-ZQ62 - Občanské a trestní právo, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit posluchače se strukturou práva v ČR, problematikou občanského práva hmotného i procesního a problematikou trestního práva hmotného i procesního.

Osnova

1. Úvod do práva, prameny práva, právní normy, jejich struktura, dělení a působnost.2. Soustava soudů ČR, činnost soudu před zahájením řízení3. Řízení v prvním stupni, opravné prostředky, výkon rozhodnutí.4. Občanské právo - základní pojmy, základy občanského práva, občanskoprávní vztahy.5. Právní úkony, odporovatelnost, uzavírání smluv.6. Vlastnické právo, podílové spoluvlastnictví, společné jmění manželů.7. Práva k cizím věcem, zástavní právo, zadržovací právo, věcné břemeno.8. Závazkové právo, kupní smlouva, ostatní typy smluv.9. Trestní právo hmotné, základy trestní odpovědnosti, 10. Působnost trestních zákonů, trestné činy, tresty. 11. Trestní právo procesní, pravomoc a příslušnost soudů, osoby zúčastněné na trestním řízení. 12. Postupy trestního stíhání, řízení před soudem, úkony související. 13. Soudní inženýrství, práva a povinnosti znalců.

Literatura

Není specifikováno.

Požadavky

nejsou specifikovány

Garant

JUDr. Miroslav Kledus

Vyučující

JUDr. Miroslav Kledus