Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie cen (FAST-ZV54)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-ZV54 - Teorie cen, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Zdůraznit pozici cen ve veškerém ekonomickém dění v návaznosti na makro a mikroekonomickou problematiku. Cena jako nositel rozhodovací činnosti.

Osnova

1. Pozice ceny a cenových hladin v makroekonomice2. Cena a její funkce v mikroekonomické problematice3. Teorie hodnoty a cena4. Teorie užitku a použití ceny5. Náklady a tvorba ceny6. Nákladové křivky, analýza nákladů7. Náklady a cena podle odvětvových ekonomik8. Cenová politika státu9. Cenová politika firmy10. Ochrana trhu, dotčená legislativa11. Regulace cen a její použitelnost12. Chování cen v čase, měnové kurzy.13. Cenová parita a její využití v rámci EU

Literatura

Friedman David D.: Price Theory. Ohio 1986McCloscey Donald N.: Aplikované teorie ceny. SPN Praha 1992von Bohm-Bawerk E.: Zákon teorie hospodářské hodnoty statků. Academia Praha 1991

Požadavky

Makro a mikroekonomická problematika oceňování majetku obecně, chování firem na trhu, spotřebitelské možnosti volby, modelové chování trhu a cenové zásady pro subjekty s cílem uspět a rozvíjet se.

Garant

doc. Ing. Bohumil Puchýř, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Bohumil Puchýř, CSc.