Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Digitální sochařství - 3D tisk - zimní (FAVU-1DS-Z)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAVU-1DS-Z - Digitální sochařství - 3D tisk - zimní, Fakulta výtvarných umění, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seznámení studentů s technologií 3D tisku, kde se naučí tuto technologii využívat pro vytváření prostorových objektů a jejich další využití v umělecké tvorbě. Studenti by měli získat na základě praktických cvičení potřebné znalosti pro další samostatnou práci v oblasti prostorové tvorby a pro sochařskou tvorbu s využitím současných technologií.

Osnova

1) seznámení se s hardwarem a softwarem2) kontrola 3D modelu (STL, OBJ), opravy chyb (Magics), využití dostupných alternativních možností kontroly STL souborů3) příprava STL pro tisk, redukce sítě, úprava rozměrů, vytváření dutin, řezání modelu, labeling, příprava uložení v tiskové komoře (Magics)4) tisk - uložení v tiskové komoře, minimalizace nákladů pro tisk modelu (spotřeba materiálu, časová náročnost), detekce kolizí, vytváření podpor (zvýšení kvality/přesnosti tisku, nastavení kvality tisku(ZPrint, CatalisEX)5) tisk - vyndání tisku6) servis - výměna spotřebních materiálů potřebných k tisku, údržba7) post proccesing8) samostatná práce na vlastním projektu pod dohledem, zvládnutí celého procesu tisku

Literatura

Rapid Prototyping: Principles and Applications, autor: Rafiq I. NooraniRapid Prototyping: Laser-Based and Other Technologies, autor: Patri K. VenuvinodRapid Prototyping: Principles and Applications, autor: Chua Chee Kai, Leong Kah Fai, Lim Chu-Sing Rapid Manufacturing: An Industrial Revolution for the Digital Age, autor: Neil Hopkinson, Richard Hague, Philip Dickens

Požadavky

Podmínkou pro zvládnutí praktické části kurzu - individuální práce na vlastním projektu studenta - je (alespoň základní) zvládnutí a orientace v jakémkoliv 3D modelovacím programu.

Garant

doc. Mgr. Tomáš Medek

Vyučující

doc. Mgr. Tomáš Medek