Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět 3D optická digitalizace - zimní (FAVU-1ODI-Z)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAVU-1ODI-Z - 3D optická digitalizace - zimní, Fakulta výtvarných umění, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Kurz má seznámit studenty s technologií 3D optické digitalizace v systému ATOS I, naučit tuto technologii využívat pro skenování prostorových objektů, jejich digitální úpravu pro další využití. Studenti by měli získat na základě praktických cvičení potřebné znalosti pro další samostatnou práci v oblasti prostorové digitalizace pro archivaci objektů a pro sochařskou tvorbu s využitím současných technologií. (Na zimní semestr navazuje letní semestr, který vychází ze znalostí získaných v prvním semestru a je zaměřen především na samostatná praktická cvičení.)

Osnova

1) Seznámení s hardwarem, základní servis a kontrola stavu a způsoby manipulace s technikou2) Kalibrace skeneru, montáž vhodné optiky, příprava modelu ke skenování3) Sken jednoduchého prostorového modelu a jeho polygonizace4) Úpravy naskenovaného objektu a export STL5) Skenování volitelného objektu a seznámení s metodami řešení problémů

Literatura

http://www.gom.com/EN/measuring.systems/atos/system/system.htmlhttp://www.capture3d.com/applications-reveng-art-sculpture.htmlhttp://www.4-construction.com/sk/vzdelavanie-kniznica/clanok/zaklady-fotogrametrie/skhttp://www.gom.com/metrology-systems/3d-scanner.htmlhttp://en.wikipedia.org/wiki/Trigonometryhttp://3dstudio.ffa.vutbr.cz

Požadavky

Základní znalosti práce s osobním počítačem, schopnost orientace ve virtuálním prostoru, trpělivost a zájem o 3D technologie. Vítaná je zkušenost s 3D programy (Blender, Maya, Rhino apod...), ale není podmínkou. Základy angličtiny.

Garant

doc. Mgr. Tomáš Medek

Vyučující

doc. Mgr. Tomáš Medek