Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Tvorba 3D charakteru I (FAVU-1VV035)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAVU-1VV035 - Tvorba 3D charakteru I, Fakulta výtvarných umění, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je pochopení základních proporcí těla a anatomie, zejména lidské a základní vhled do problematiky vytváření modelů v 3D modelovacím programu. Pozornost bude věnována i prezentaci modelu - světla, kompozice, renderování. Výuka je doplněna přednáškami vysvětlující anatomii, proporce a 3D modelovací techniky. Obeznámení se s příklady z dějin sochařství a práce současných 3D modelářů pro pochopení širších souvislostí. Předmětsměřuje k využití metod rychlého prototypování.

Osnova

- Proporce lidského těla- Modelování organického tvaru v 3D modelovacích programech- Anatomie lidské hlavy- Low poly model Modelování podle fotoreferencí- Prezentace modelu - světla, kompozice, render- Tvůrčí práce s dokončeným modelem, deformační nástroje- Připrava modelu pro realizaci pomocí metod rychlého prototypování

Literatura

KŘÍŽ, Jan. Mistrovství v 3ds Max :[kompletní průvodce profesionálního grafika], Computer Press Brno, 2010ROBINSON, Josh. Essential 3ds Max 8. Plano: Wordware Publishing, 2006ZRZAVÝ, Josef. Anatomie pro výtvarníky, Avicenum Praha, 1977FEHÉR, György a András SZUNYOGHY. Anatomie pro výtvarníky: člověk: zvířata: srovnávací studie, Slovart Praha, 1999THALER, Peter. Pictoplasma, Gestalten Verlag London, 2003

Požadavky

Základní znalosti práce s osobním počítačem, schopnost orientace ve virtuálním prostoru, trpělivost a zájem o 3D technologie. Vítaná je zkušenost s 3D programy (Blender, Maya, Rhino apod...), ale není podmínkou. Základy angličtiny.

Garant

doc. Mgr. Richard Fajnor

Vyučující

doc. Mgr. Richard Fajnor