Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Záznamy míst a dějů - subjektivní dokument 2 (FAVU-1ZMD2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAVU-1ZMD2 - Záznamy míst a dějů - subjektivní dokument 2, Fakulta výtvarných umění, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Zvládnutí technických a technologických základů digitální fotografie.V cyklu fotografií postihnout a zachytit nejen konkrétní událost a místo, ale vyjádřit niterný pocit člověka, atmosféru místa a děje a tak vyjádřit i svůj subjektivním pohledem na život kolem sebe. Získání schopnosti vhodně volit fotografický přístroj a fotografické příslušenství pro daný fotografický záměr. Teoretické a praktické uvedení do problematiky digitální fotografie.Vytvoření volného fotografického cyklu - subjektivního dokumentu daného prostředí.

Osnova

Úvod do problematiky výtvarné dokumentární fotografieOsobnosti české dokumentární fotografie- přednáškaSeznámení se zadaným tématem a prostředím.Volba vhodného přístroje a postupu práce.Tři povinné konzultace.Závěrečné hodnocení a prezentace výsledků.

Literatura

Michael Freeman; Fotografie v praxi Kol.autorů;Technické základy fotografieRoman Pih; Mistrovská práce s DSLRKoudelka, J.; ExilesKoudelka,J.; Černý trojúhelníkBirgus,V.; Martin ParrBirgus,V.; William KleinKolář,V.; OstravaBorgis,V.; Co si nevyslovitelnéhoŠtreit,J.; Sovinec

Požadavky

Student se orientuje v technických a technologických základech klasické a digitální fotografie.povinná korekvizita Záznamy míst a dějů

Garant

doc. Mgr. Irena Armutidisová

Vyučující

doc. Mgr. Irena Armutidisová