Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metodika vědecké práce - letní (FAVU-3MPV-L)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAVU-3MPV-L - Metodika vědecké práce - letní, Fakulta výtvarných umění, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je prohloubení těchto znalostí tak aby doktorandi na požadované úrovni zvládli doktorskou disertaci. Přitom bude respektováno to, že se jedná o vědeckou výchovu tvůrčích umělců a nikoli o univerzitní školení uměleckých kritiků, teoretiků a kritiků.

Osnova

Organizace vědy v ČR na univerzitách a v AV. Základní modely vědeckého výzkumu. Obsahová skladba vědecké práce a její formální náležitosti. Soustřeďování podkladů, jejich vyhodnocování a interpretace. Etika vědecké práce.

Literatura

Jauris, Miroslav: Logika, Praha, 1970Halada, Milan: Systémové inženýrství, Praha, 1980Čmejrková, Světla - Daneš, Frant, - Světlá, Jindra, Jak napsat odborný text, Praha 1999Payne,Elaine - Whittaker,Lesley, Klíč k úspěšnému studiu nejen na vysoké škole, Brno 2007Miloslav Synek, Helena Sedláčková, Hana Vávrová.Jak psát bakalářské, diplomové, doktorské a jiné písemné práce ,2006Čmejrková, Světla - Daneš, Frant, - Světlá, Jindra, Jak napsat odborný text, Praha 1999Dušan Meško - Dušan Katuščák - Ján Findra a kol., Akademická příručka, Martin 2006František Ochrana, Metodologie vědy - Üvod do problému, Praha 2009

Požadavky

Základní znalosti metod vědecké práce získali doktorandi v magisterském stupni studia a to především v diplomovém semináři a při práci na teoretické diplomové práci.

Garant

prof. PhDr. Jan Sedlák, CSc.

Vyučující

prof. PhDr. Jan Sedlák, CSc.