Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Muzea a galerie v praxi - letní (FAVU-3MUGA-L)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAVU-3MUGA-L - Muzea a galerie v praxi - letní, Fakulta výtvarných umění, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Znalost problematiky fungování umění a základní praxe v kontextu institucí a uměleckém provozu.

Osnova

4. Produkty muzea a galerie a jejich společenský dopada) akvizice b) expozice, výstavy c) jiná odborná a vědecká činnost (sbírkové katalogy, katalogy výstav, sborníky, časopisy, výzkumy, projekty, granty, mezinárodní spolupráce5. Marketing muzeí a galerií a) formy využití muzeí veřejností, aktuální trendy b) segmentace publika a cílové skupiny, budování publika, komunikace a propagace, tvorba komunikačních strategií, muzea a galerie ve vztahu k cestovnímu ruchu a kulturní turisticec) lidské zdroje a institucionální kultura

Literatura

Muzeum jako proměnlivá scéna, Kaliopi Chamonikola, Bulletin MG v BrněKaliopi ChamonikolaMuzea a sbírkové galerie. Procházka po pražských muzeíchPražský kulturní průvodce. Praha 2000: 31 –40.Ladislav KesnerO narcisismu uměleckého světa a zodpovědnosti muzeíUmělec 1997, č. 3: 7.

Požadavky

Znalost problematiky fungování umění a základní praxe v kontextu institucí a uměleckém provozu.

Garant

PhDr. Kaliopi Chamonikolasová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Kaliopi Chamonikolasová, Ph.D.