Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aplikovaná technologie malby 1 (FAVU-ATM-Z)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAVU-ATM-Z - Aplikovaná technologie malby 1, Fakulta výtvarných umění, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem je osvojení si znalostí a dovedností z oblasti technologie malby, nalezení jejich průsečíků s vlastní tvorbou a dovedení těchto schopností k mistrovské formě.

Osnova

Každá hodina má jedno ústřední téma, které zahrnuje konkrétní aspekt technologie malby. Tato témata budou současně reflexí současných technologických postupů v malířství. Každá tematická lekce bude spojená s diskusí směřovanou k obeznámení studentu se situací na současném trhu s uměleckými potřebami, jakož i s jejich alternativami k některým komerčním produktům. Zpětnou vazbou této diskuze bude tvorba a postupy samotných studentů

Literatura

Slánský, Bohuslav: Technika malby. Díl 1, Malířský a konservační materiál, SNKLHU, 1953 (CS)Bohuslav SlánskýTechnika malby. II. díl – Průzkum a restaurování obrazů, SNKLHU, Praha 1956 (CS)Slánský Bohuslav, Technika v malířské tvorbě, SNTL, 1976 v Praze (CS)Edited by Thomas J. S. Learner, Patricia Smithen, Jay W. Krueger, and Michael R. SchillingSmithen, Jay W. Kru, Modern Paints, A GCI Publication Uncovered, 2008 (EN)

Požadavky

žádné

Garant

MgA. Břetislav Malý

Vyučující

MgA. Břetislav Malý