Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Oborový ateliér I - Fotografie - zimní (FAVU-B1FO-Z)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAVU-B1FO-Z - Oborový ateliér I - Fotografie - zimní, Fakulta výtvarných umění, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Zvládnutí černobílé analogové technologie negativ positiv na vysoké -profesionální úrovni, prostřednictvím jednotlivých cvičení v postupných krocích, s důrazem na rozšíření jejich hranic do oblasti tvůrčí a kreativní.

Osnova

Cvičení : 1. Historické fotografické techniky 2. Camera obscura 3.Fotogram 4.Ateliérová předmětová černobílá fotografie Historické fotografické techniky Camera obscura Technika černobílé fotografie -Základy exponometrie a senzitometrie -Základy principy osvětlování -Práce s středo-velkoformátovým fotografickým přístrojem-Práce v černobílé komoře

Literatura

Scheufler: Historické fotografické technikySkopec: Dějiny fotografie v obrazech od nejstarších dob k dnešku. Orbis Praha 1963Kulhánek : Černobílá fotografie, Orbis Praha1972Šmok : Umělé světlo ve fotografiiVelkoborský, Vermouzek : Exponometrie, Computer Press Brno 2006Pinďak : Fotografické přístroje

Požadavky

Student naváže na své znalosti ve fotografické technice, v principech osvětlování, v práci s středo-velkoformátovým fotografickým přístrojem, v technologii černobílé fotografie a exponometrii a senzitometrii.

Garant

MgA. Ivars Gravlejs

Vyučující

MgA. Ivars Gravlejs