Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Oborový ateliér II - Sochařství 1 - zimní (FAVU-B2S1-Z)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAVU-B2S1-Z - Oborový ateliér II - Sochařství 1 - zimní, Fakulta výtvarných umění, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Zpracovávat základní cvičení ze studovaného oboru.

Osnova

Zadání každý rok stejné. Úkol zní realisticky vymodelovat figuru ve dvoutřetinové velikosti,sám si zvolit posici a umět ji vysvětlit a sám si sehnat všechny anatomické podklady pro tuto práci. Přesto že jde o náročný úkol měla by být figura na konci semestru dokončena v definitivním materiálu. Tento úkol má studenty naučit pracovat s anatomií lidské figury a vytvořit jim v paměti její mapu. Tu mohou později kdykoli ve své práci využít a také ji hned využijí v dalším semestru.

Literatura

Edward Lucie Smith - Artoday, 1995 PhaidonDavid Medek, Tomáš Medek. GVV Pardubice 1999H. Gardiner, CH.Gere, ed.: Art Practice in a Digital CultureH. Gardiner, CH.Gere, ed.: Art Practice in a Digital Culturehttp://digitalsculpting.net/http://www.sculpture.org/www.digitalmeetsculture.net/http://opvk.ffa.vutbr.cz/texty/zakladni-informace-o-projektu.html

Požadavky

Základní vědomosti ze studovaného oboru.

Garant

prof. akad. soch. Michal Gabriel

Vyučující

prof. akad. soch. Michal Gabriel