Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Oborový ateliér IV - Kresba a grafika - zimní (FAVU-B4GR-Z)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAVU-B4GR-Z - Oborový ateliér IV - Kresba a grafika - zimní, Fakulta výtvarných umění, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Nezabíjíme individuality, ale učíme se poslouchat a diskutovat, přijímat a rozvíjet myšlenky a odevzdávat své znalosti ďalším. Cílem je autonomní tvůrce schopný přispět k diskurzu současného umění. Praktickým cílem je rozvíjení tvůrčích schopností v médiu kresby a grafiky s důrazem na znalost kontextu současné umělecké scény.

Osnova

Samostatná a kontinuální ateliérová práce, pravidelné ateliérové konzultace s vedoucím ateliéru (každý týden), participace na společných ateliérových projektech, aktivní účast na pravidelných ateliérových kritikách (obvykle 2x za semestr), účast na společných ateliérových workshopech, mimoškolní umělecké aktivity, prezentace semestrální práce před komisí, veřejná prezentace semestrální práce v rámci otevřených dnů Enter FaVU.

Literatura

Emma Dexter, Vitamin D: New Perspectives in DrawingVladimír Kokolia, Slovník Grafiky 2Helena Zápalková-Zdenka Lindovská, Umění grafiky: grafické techniky v průběhu šesti stoletíAntonín Odehnal, Grafické technikyČasopis XDon Thompson, Jak prodat vycpaného žraloka za 12 milionů dolarůBrian O´Doherty, Uvnitř bile krychle

Požadavky

Schopnost pojednat samostatně zadaný ateliérový úkol.

Garant

Mgr. Art. Svätopluk Mikyta

Vyučující

Mgr. Art. Svätopluk Mikyta