Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Oborový ateliér IV - Malířství 1 - zimní (FAVU-B4M1-Z)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAVU-B4M1-Z - Oborový ateliér IV - Malířství 1 - zimní, Fakulta výtvarných umění, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Naučit se využívat vlastní umělecký potenciál. Rozvíjení individuálních schopností, používání jazyka malby a kresby, průzkum dalších technik a postupů a jejich případná tematizace - specifikace a realizace indiv. záměrů.

Osnova

Podstatnou součástí práce by měla být každodenní, zejména kresebná reflexe nejrůznějších vizuálních i mentálních podnětů - "každodennost" potkávání se s věcmi, situacemi, alei společenskými tenzemi - kresba jako záznam i odhalení esence nějakého fenoménu (nebo výtvarného principu - kompozice...).

Literatura

Uta Grosenock(ed.):Art Now, vol.II.,Taschen 2005Vitamin P, Phaidon 2004Jiří Přibáň:Obrazy české postmoderny,Kant 2011Karel Císař:Věci o kterých s nikým nemluvím, Agite/Fra 2010Herschel B. Chipp:Theories of Modern Art, UC Press 1971Hal Foster:Vision and Visuality, Bay Press 1988Gordon Graham: Filozofe umění, Barrister/Principal 2004Gordon Graham: Filozofe umění, Barrister/Principal 2004

Požadavky

Schopnost pojednat samostatně zadaný ateliérový úkol.

Garant

MgA. Vasil Artamonov

Vyučující

MgA. Vasil Artamonov