Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kreativní myšlení - zimní (FAVU-KRM-Z)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAVU-KRM-Z - Kreativní myšlení - zimní, Fakulta výtvarných umění, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seznámit čtenáře s metodami, jak porozumět snům, vlastním i cizím, jak se sny dále tvořivě pracovat, aby duševní složka došla naplnění v praktickém životě, a v neposlední řadě jak vnímat symbolickou mnohoznačnost skutečnosti.Hledat významy a důsledky spojitostí mezi uměním a aplikovanou psychologií.

Osnova

Osnovy výuky:1 Teoretická příprava 2 Výklad děje a hlavních postav pohádek

Literatura

Michael Barkun: A Culture of Conspiracy: Apocalyptic Visions in Contemporary AmericaRobert Bly: Železný Jan. Argo, Praha 2005.Robert Bly, Marion Woodmanová: Král panna. Argo, Praha 2002.Michael Moynihan: Lords of Chaos. The Bloody Rise of the Satanic Metal UndergroundMarie-Louise von Franz: Psychologický výklad pohádek - Smysl pohádkových vyprávění podle jungovské archetypové psychologie, Portál, Praha 1998.Adam Parfrey: Apocalypse Culture

Požadavky

Žádné.

Garant

Ing. Martin Mrskoš

Vyučující

Ing. Martin Mrskoš