Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Oborový ateliér navazující I - Environment - zimní (FAVU-M1EN-Z)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAVU-M1EN-Z - Oborový ateliér navazující I - Environment - zimní, Fakulta výtvarných umění, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Vymezení dlouhodobějšího uměleckého záměru; realizace uměleckého výzkumu; uvědomělá volba a užívání medií; formulování a diskuze o naléhavých otázkách; orientace v kulturním dění současnosti ve vztahu k historii a k mimouměleckým oblastem.

Osnova

1. umělecký výzkum2. semestrální práce – zkouškaAteliérovou práci průběžně doplňují konzultace v rámci ateliéru i s externisty, přednášky, návštěvy výstav, exkurze do institucí v souvislosti s řešenými problémy.Nedílnou součástí je i studium literatury a textů související s individuálními autorskými projekty.

Literatura

BENJAMIN, W. Dílo a jeho zdroj. Praha: Odeon, 1979.FARVER, J. (ed) Global Conceptualism. NYC: Queens Museum of Art, 1999.[GUST] The Urban Condition: Space, Community, and Self in the Contemporary Metropolis. Rotterdam: 010 Publishers, 1999.HAVRÁNEK, V. (ed), Akce slovo pohyb prostor (kat. výst.). Praha: Galerie hlavního města Prahy 1999.LIPPARD, L. Six Years: The Dematerialization of the Art Object from 1966 to 1972. Berkeley: University of California Press, 1997.MARCUS, G. Stopy rtěnky, //tajná historie dvacátého století//. Votobia, 1998.MITCHEL W. Space, Place, and the Infobahn, City of Bits. Cambridge: The MIT Press, 1999.MORGANOVÁ, P. Akční umění. Olomouc: Votobia, 1999. VIDLER, A. The Architectural Uncanny, Essays in the Modern Unhomely, The MIT Press, 1992.

Požadavky

Schopnost stanovit a obhájit osobní magisterský program.

Garant

MgA. Barbora Klímová

Vyučující

MgA. Barbora Klímová