Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Projekce - zimní (FAVU-PR1-Z)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAVU-PR1-Z - Projekce - zimní, Fakulta výtvarných umění, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Zjemňování estetické citlivosti k odlišným formám pohyblivého obrazu a učení se vnímavosti k rozdílům mezi různými režimy "vidění". Doplnění základního rozhledu a souvislostí.

Osnova

Harmonogram a konkrétní témata jednotlivých projekčních večerů vzejdou z paměti a představ přihlášených studentů a budou upřesněna při prvním společném setkání. Aktuální program bude zveřejněn na www adrese http://intermedia.ffa.vutbr.cz/projekce-1.

Literatura

Sitney, P. Adams: Une histoire du cinéma. Museé national d'art moderneVogel, Amos: Film as a Subversive Art. Random House, New York (on-line)Bresson, Robert: Poznámky o kinematografu. Dauphin, PrahaUlver, Stanislav: Západní filmová avantgarda. ČFÚ, PrahaSitney, P. Adams: Visionary Film. Oxfor University Press, New YorkEpstein, Jean: Poetika obrazů. Herrmann a synové, PrahaManovich, Lev: The Language of New Media. MIT PressReiser, Martin & Zapp, Andrea (eds.): New Screen Media: Cinema/Art/Narrative. LondonBellour, Raymond & Bandy, Mary Lea (eds.): Godard. Son+Image 1974-1991. New YorkPetříček, Miroslav: Myšlení obrazem. Úvody FAMU, Praha

Požadavky

Žádné.

Garant

doc. MgA. Filip Cenek

Vyučující

doc. MgA. Filip Cenek