Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Tělová zkušenost - zimní (FAVU-TZK-Z)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAVU-TZK-Z - Tělová zkušenost - zimní, Fakulta výtvarných umění, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem kurzu je schopnost rozpoznat tělové signály, kterým v běžném životě nevěnujeme pozornost, pracovat s nimi, přijmout a poznat jejich řeč a transformovat je aktivní formou tělové práce do seberealizační úrovně naší osobnosti. Poznat tělo v jeho komunikativní úloze a vést rozhovor s ním. Rozvíjet imaginativní a poznávací úlohu snů, pracovat s nimi na úrovni tělové reaktivity, zkoumat možnosti stavů vědomí. Harmonizovat sebeidentifikační složku naší osobnosti.

Osnova

1) Úvod do systému práce s tělem, přednáška a cvičení. Sledování řeči těla a práce v čase, schopnost udržet pozornost k tělovým impulzům.2) Pochopení významu transformace a tréning její tělové realizace, práce s partnerem.3) Práce se snem, sdělením, tělovým pocitem, transformací a rozborem ve skupině.

Literatura

Petr Rezek, Tělo, věc a skutečnost v současném umění, 1983Psychosomatický základ veřejného vystupování, jeho studium a výzkum / sborník z konference 14. a 15.10. 1999 / prof. Ivan Vyskočil / AMU 2000Životopis umělce – osobní výběr, vítaný je emocionální ať Životopis umělce – osobní výběr, vítaný je emocionální ať pozitivní či negetivní vztah k tématu (Warhol, Dalí…)

Požadavky

tělo, sitlivost, otevřenost, komunikace

Garant

doc. Mgr.A Lenka Klodová, Ph.D.

Vyučující

doc. Mgr.A Lenka Klodová, Ph.D.