Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Laboratory Classes in Physical Chemistry I (FCH-BAA_FCH1_P)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FCH-BAA_FCH1_P - Laboratory Classes in Physical Chemistry I, Fakulta chemická, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty s praktickými úlohami z termodynamiky a elektrochemie. Studenti by se měli naučit využívat teoretických znalostí z fyzikální chemie při řešení konkrétních problémů v laboratoři.

Osnova

1. Úvod do praktik, laboratorní řád, bezpečnostní předpisy. Následuje 11 týdnů, v nichž student absolvuje v individuálním pořadí tyto úlohy: 2. Kinematická viskozita (Ubbelohdeho viskozimetr), koncentrační závislost. 3. Parciální molární veličiny.4. Kalorimetrie.5. Rovnováha kapalina-pára dvousložkové směsi.6. Třísložková kapalná směs.7. Přepětí vodíku na kovech.8. Elektrochemický článek, Nernstova rovnice.9. Kryoskopie.10. Vodivostní měření. 11. Převodová čísla.12. Stanovení pKa organické kyseliny.13. Závěrečný test + zápočty.

Literatura

Pekař M., Klučáková M., Veselý M., Čeppan M.: Fyzikální chemie a fotochemie. Praktikum. FCH VUT v Brně, Brno, 2007. (EN)

Požadavky

základní znalosti z obecné a anorganické chemie, chemické výpočty

Garant

prof. Ing. Martina Klučáková, Ph.D.

Vyučující

prof. Ing. Martina Klučáková, Ph.D.