Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktikum z analytické chemie II (FCH-BCA_ANC2_P)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FCH-BCA_ANC2_P - Praktikum z analytické chemie II, Fakulta chemická, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem Praktika z analytické chemie II je naučit studenty základům a použití vybraných instrumentálních analytických metod, jako je potenciometrie, automatická titrace, spektrofotometrie, fluorimetrie, emisní plamenová spektrometrie, tenkovrstvá chromatografie, ionexová chromatografie a elektrogravimetrie.

Osnova

Úvod do praktika, bezpečnost práce, metodika práce v analytické laboratořiRedoxní titrace (Manganometrie, bichromátometrie)Srážecí titrace (Argentometrie)Automatická titrace (alkalimetrie) Titrace v nevodném prostředíSpektrofotometrieVícesložková analýzaExtrakční spektrofotometrieFluorimetrieEmisní plamenová spektrometrieSeparační metody Analýza slitin mědi

Literatura

Komendová R., Praktikum z analytické chemie II, BCA_ANC2_P, https://www.vutbr.cz/elearning/ (CS)Šimek Z., Komendová R., Mašek I., Voznica P. : Kvantitativní analýza. FCH VUT v Brně, Brno 2003. (CS)Sommer L. : Základy analytické chemie I. VUTIUM, Brno 1998. (CS)Vláčil F. a kol. : Příklady z chemické a instumentální analýzy. INFORMATORIUM, Praha 1991. (CS)Sommer L. a kol. : Základy analytické chemie II. VUTIUM, Brno 2000. (CS)

Požadavky

Praktikum z analytické chemie I.

Garant

Mgr. Renata Komendová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Renata Komendová, Ph.D.