Předmět Praktikum z analytické chemie potravin (FCH-BCO_ACP_P)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FCH-BCO_ACP_P - Praktikum z analytické chemie potravin, Fakulta chemická, Vysoké učení technické v Brně (VUT).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Cíl
Cílem předmětu je upevnit teoretické poznatky získané na přednáškách "Analytická chemie potravin" prostřednictvím praktických úkolů v laboratoři.
Osnova
1) Voda, sušina a minerální látky, 2) Dusíkaté látky, 3) Cukry, 4) Polysacharidy, 5) Lipidy, 6) Alkoholy, 7) Konzervační prostředky, 8) Barviva, 9) Metody zkoušení vína, 10) Metody zkoušení pomerančové šťávy, 11) Metody zkoušení mlýnských výrobků, 12) Metody zkoušení masa.
Literatura
Hrstka, M., Vespalcová, M. Praktikum z analytické chemie potravin. Pracovní sešit, FCH VUT Brno 2006. (CS)Davídek J. a kol.: Laboratorní příručka analýzy potravin, SNTL 1977. 0 (CS)Príbela A.: Analýza potravín - cvičenie, STU Bratislava, 1993. 0 (CS)
Požadavky
Řádné ukončení předchozích specializovaných kurzů.
Garant
PhDr. Miroslav Hrstka, Ph.D.
Vyučující
PhDr. Miroslav Hrstka, Ph.D.