Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technologie ochrany životního prostředí (FCH-BCO_TZP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FCH-BCO_TZP - Technologie ochrany životního prostředí, Fakulta chemická, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámení studentů s moderními metodami a technologiemi zaměřenými na ochranu životního prostředí.

Osnova

Blok 1: Základní problémy znečištění životního prostředí. Osud polutantů v životním prostředí. Krátkodobé a dlouhodobé zdroje znečištění. Způsoby šíření škodlivin.Blok 2:Ekonomické nástroje pro ochranu ovzduší. Blok 3:Technologie ochrany ovzduší. Blok 4: Složení a vlastnosti přírodních vod. Vodárenské metody úpravy vody, ochrana povrchových vod a vodních zdrojů. Odpadní vody. Blok 5:Technologie ochrany půdy. Krátkodobé a dlouhodobé znečištění půdy. Blok 6:Technologie nakládání s odpady, typy odpadů (průmyslové a komunální odpady, odpady vznikající v důsledku mimořádných událostí). Přehled technologií likvidace odpadů. Nakládání s toxickým a radioaktivním odpadem.

Literatura

E-learning: https://www.vutbr.cz/elearning/course/view.php?id=71804 (CS)STRNADOVÁ N., JANDA V. Technologie vody I. Praha: VŠCHT, 1999. (CS)ZÁBRANSKÁ J. a kol. Laboratorní metody v technologii vody. Praha: VŠCHT, 2001. (CS)GUPTA K. S., ROOS J. W., NIYOGI K. Modern hydrology and sustainable water development. Hoboken, NJ: John Wiley, 2010. (CS)

Požadavky

klasifikovaný zápočet z ekologie

Garant

prof. RNDr. Milada Vávrová, CSc.

Vyučující

prof. RNDr. Milada Vávrová, CSc.