Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Měřicí technika (FCH-BCT_EMT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FCH-BCT_EMT - Měřicí technika, Fakulta chemická, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmět je seznámit posluchače s moderními metodami měření a měřící technikou využívánou v chemicko-inženýrské praxi.

Osnova

1. Úvod: metrologie, základy teorie měření, neurčitost měření 2. Základy elektrotechniky: měření elektrických veličin, aktivní elektrické veličiny , pasivní elektrické veličiny, digitalizace a číslicové zpracování signálu, měřící přístroje, systémy pro měření, sběr a zpracování dat3. Měřicí technika pro chemické inženýry: měření teploty, měření tlaku a vakuová technika, měření průtoku a proteklého množství, měření polohy hladiny, optická měření, další principy měření4. Regulační a řídící systémy, základy regulace

Literatura

Gescheidtová E, Měření v elektrotechnice, Vutium, Brno, 2002 (CS)Ďaďo S., Kreidl M.: Senzory a měřicí obvody. Vydavatelství ČVUT Praha 1996 (CS)

Požadavky

Základní znalosti fyziky na úrovni středoškolského kurzu.

Garant

prof. Ing. Martin Weiter, Ph.D.

Vyučující

prof. Ing. Martin Weiter, Ph.D.