Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktikum z fyziky I (FCH-BCT_FYZ1_P)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FCH-BCT_FYZ1_P - Praktikum z fyziky I, Fakulta chemická, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem je rozšířit praktické dovednosti a teoretické znalosti nezbytné pro studium technických oborů. Studenti jsou vedeni k pečlivé analýze a kritickému zhodnocení experimentálních dat, s ohledem na možné nepřesnosti měření.

Osnova

1. Fyzické kyvadlo2. Moment setrvačnosti a modul pružnosti v torzi3. Stanovení modulu pružnosti v tahu, Teplotní roztažnost pevných těles4. Měření teploty5. Elektrický odpor vodiče6. Zdroj elektromotorického napětí, Elektrický výkon7. Studium periodického pohybu tělesa na pružině8. Měření RLC obvodu9. Akustické stojaté vlnění v rezonátorech 10. Index lomu vybraných průhledných látek 11. Studium rentgenového záření 12. Měření účinnosti přeměny (konverze) fotovoltaického článku

Literatura

Brož J. a kol.: Základy fyzikálních měření Ia II, SPTN, 1978 (CS)Ota Salyk, Martin Weiter: Fyzika laboratorní cvičení, FCH VUT v Brně, 2003 (CS)

Požadavky

Základní znalosti fyziky a matematických metod.

Garant

prof. Ing. Martin Weiter, Ph.D.

Vyučující

prof. Ing. Martin Weiter, Ph.D.