Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Organická chemie II (FCH-BCT_OCH2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FCH-BCT_OCH2 - Organická chemie II, Fakulta chemická, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem je prohloubení znalostí o reaktivitě derivátů základních uhlovodíkových skeletů, průběhu a stereochemii jejich reakcí. Kurs navazuje na předcházející kurs Organická chemie I, jehož zvládnutí je nutným předpokladem pro pochopení látky obsažené v tomto kursu. Cílem kursu je zvládnutí chemie různých funkčních skupin vázaných na různém typu uhlovodíkového skeletu,vliv skeletu na reaktivitu skupiny a naopak skupiny na reaktivitu skeletu.

Osnova

12.Halogenderiváty.13. Alkoholy a fenoly. 14. Ethery. 15. Sirné sloučeniny a estery anorganických kyselin. 16. Aminy, diazolátky. 17. Nitrosloučeniny. 18. Organokovové sloučeniny. 19. Aldehy a ketony I. 20. Aldehydy a ketony II. 21. Sacharidy 22.Karboxylové kyseliny. 23. Acylderiváty. 24. Dikarbonylové sloučeniny. 25. - 26.. Heterocyklické sloučeniny.

Literatura

McMurry J.: Organická chemie. VUTIUM 2007. (CS)Solomons, T.W. Graham, Wiley 1980 a další vyd. (CS)McMurry J.: Organic Chemistry, Thomson, 2004 (CS)Potáček M., Mazal C., Janků S., MU Brno 2009 (CS)Literák J. Sbírka řešených příkladů k semináři z organické chemie, MU Brno 2012 (CS)Straumanis A., Organic Chemistry, Aguided Inquiry, Vol. 2. Brooks/Cole 2012 (CS)

Požadavky

Znalost a zkouška z předmětu Organická chemie I.

Garant

prof. RNDr. Milan Potáček, CSc.

Vyučující

prof. RNDr. Milan Potáček, CSc.Ing. Karel Bednařík, Ph.D.Ing. Jozef Krajčovič, Ph.D.Mgr. Martina Repková, Ph.D.