Předmět Koloidní chemie pro potravináře (FCH-DCO_KCHP)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FCH-DCO_KCHP - Koloidní chemie pro potravináře, Fakulta chemická, Vysoké učení technické v Brně (VUT).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Cíl
Prohloubení teoretických i praktických znalostí z oblasti chemie koloidních soustav a souvisejících témat.
Osnova
Vybrané kapitoly z koloidní chemie a jejich aplikací v potravinářství, přednostně zaměřené na problematiku disertačních prací studentů:Statický a dynamický rozptyl světla.Povrchové napětí a kontaktní úhel.Adsorpce z roztoku, na mezifází plyn-tuhá látka.Asociační koloidy tenzidového typu.Van der Waalsovy a elektrostatické síly v koloidech.Stabilita a stabilizace koloidů.
Literatura
HIEMENZ, C., RAJAGOPALAN, R. Principles of Colloid and Surface Chemistry. 3rd ed., N.York: M. Dekker, 1997.
Požadavky
Není specifikováno.
Garant
prof. Ing. Miloslav Pekař, CSc.