Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fyzika a chemie molekulárních materiálů (FCH-DCO_MEF)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FCH-DCO_MEF - Fyzika a chemie molekulárních materiálů, Fakulta chemická, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem kurzu je rozšířit znalosti o fyzikálních a chemických vlastnostech, procesech a pokročilých aplikacích molekulárních materiálů.

Osnova

Chemická a fyzikální struktura molekulárních materiálůElektronová struktura molekulárních materiálůFotofyzikální a fotochemické vlastnosti molekulárních materiálůElektrické vlastnosti (transport nosičů náboje) molekulárních materiálůFyzika a chemie v pokročilých aplikacích molekulárních materiálů:Světloemitující zařízení (OLED), Solární články, Tranzistory, Elektrochemické tranzistory, Senzory a biosenzory, Fotochromní diody, Lasery, Nelineární optické zařízení, apod.Metody přípravy a studia součástek pokročilých aplikací z molekulárních materiálů

Literatura

T.A. Skotheim a J.R. Reynolds, Conjugated polymers: theory, synthesis, properties, characterization, processing and applications, SRS Press, 2007, ISBN 1-4200-4360-9 (EN)

Požadavky

Znalosti na úrovni základních vysokoškolských kurzů fyzika pevných látek, fyzikální chemie a obecná a organická chemie.

Garant

doc. Mgr. Martin Vala, Ph.D.