Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Měření materiálových parametrů (FCH-DCO_MP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FCH-DCO_MP - Měření materiálových parametrů, Fakulta chemická, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámení studentů s možnostmi automatizovaného měření fyzikálních a fyzikálně-chemických veličin. Je v něm provedena analýza problému s ohledem na charakter experimentu (měření mechanických, elektrických, magnetických, optických a tepelných veličin, vlastností biologických objektů), možnosti přístrojového vybavení a možnosti technické realizace.

Osnova

Výhody a nevýhody automatizovaných měření. Příprava automatizovaného experimentu. Druhy experimentů, volba vhodné metody automatizace. Komunikace měřících přístrojů s řídícím počítačem. Technické a programové vybavení pro řízení experimentů. Záznam obrazových dat. Zpracování a archivace experimentálních dat. Interpretace experimentálních výsledků.

Literatura

Čejka, M., Matyáš, V.:Elektronická měřící technika. VUTIUM, 1999, Brno (CS)Matyáš, V., Automatizace měření. SNTL, Praha, 1987 (CS)Kocourek, P.:Číslicové měřicí systémy,ČVUT, Praha, 1994 (CS)Labview, National Instruments, http://www.ni.com/ (CS)Matlab, Mathworks, http://www.mathworks.com/ (CS)Mathematica, WolframResearch, http://www.wolfram.com/ (CS)

Požadavky

Není specifikováno.

Garant

prof. Ing. Oldřich Zmeškal, CSc.