Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Moderní přístupy v materiálových vědách (FCH-DCO_MPM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FCH-DCO_MPM - Moderní přístupy v materiálových vědách, Fakulta chemická, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem kurzu je seznámit studenty s novými materiály, technologiemi jejich přípravy a jejich využití v praxi.

Osnova

Vztah mezi chemickou strukturou a vlastnostmi materiálůKrystalické materiályVodiče, isolanty a polovodiče připravené na anorganické a organické báziKeramické materiály, kompozity, polymery, skloTermodynamika přípravy materiálůVysokoteplotní procesy přípravy materiálůSol gel metodyBiologické materiály v moderních technologiíchMateriály se specifickými chemickými a mechanickými vlastnostmiMateriály se specifickými elektrickými, magnetickými a optickými vlastnostmiAkumulace energieMateriály pro diagnostiku a terapii v medicíněNové materiály a současnost

Literatura

J. Šesták, Z. Strnad, A. Tříska, Speciální technologie a materiály, Academia, Praha, 1993 (CS)S. A. Jenekhe, K. J. Wynne, Photonic and optoelectronic polymers, American Chemical Society, Washington, 1995 (CS)

Požadavky

Základní znalosti z organické, anorganické a fyzikální chemie.

Garant

prof. Ing. Jaromír Havlica, DrSc.