Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Netermodynamická kinetika (FCH-DCO_NK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FCH-DCO_NK - Netermodynamická kinetika, Fakulta chemická, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Hlavním cílem je získání znalostí o principech interakcí částic v systémech mimo termodynamickou rovnováhu, která je velmi podrobně známa z běžné chemické kinetiky. Na základě těchto netermodynamických interakcí jsou v současnosti vyvíjeny nové procesy a technologie a proto studenti potřebují získat znalosti na nichž tyto technologie stojí.

Osnova

1. Kvantově mechanické základy - Struktura atomu, energiové hladiny- Struktura molekul, energiové hladiny- Přechody mezi energiovými hladinami, výběrová pravidla- Zářivé a metastabilní stavy2. Vzájemné interakce částic- Mechanismus srážek, zákony zachování - Pružné a nepružné srážky- Účinný průřez interakce3. Interakce těžkých částic s elektrony- Ionizace- Záchyt elektronu- Disociace molekul- Excitace molekul- Elektron iontová rekombinace- Disociativní rekombinace4. Vzájemné interakce těžkých částic- Penningovská ionizace- Energiový coupling stavů- Přenos excitační energie mezi stejnými částicemi- Přenos excitační energie mezi různými částicemi- Disociativní přenos energie- Rekombinační procesy atomů a radikálů5. Interakce polovodičových částic se zářením- Strukturní, optické a elektrické vlastnosti polovodičů- Reakce nosičů náboje v koloidních polovodičích- Termodynamické aspekty fotokatalýzy, optické absorpční vlastnosti koloidních polovodičů- Kinetické aspekty fotokatalýzy- Adsorpce a desorpce molekul na povrchu koloidních polovodičů

Literatura

B. Chapman: Glow Discharge Processes, John Wiley & Sons 2003, 0 (CS)

Požadavky

FyzikaFyzikální chemieKvantová mechanika

Garant

doc. RNDr. František Krčma, Ph.D.