Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Potravinářská chemie a biochemie (FCH-DCO_PCHB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FCH-DCO_PCHB - Potravinářská chemie a biochemie, Fakulta chemická, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem povinného předmětu doktorského studijního programu je prohloubit znalosti posluchačů z oblasti potravinářské chemie a biochemie a vytvořit dostatečný teoretický základ k řešení disertační práce.

Osnova

1.Primární a sekundární metabolismus - struktura, produkce a degradace hlavních složek potravy2.Mechanismy enzymové katalýzy, experimentální přístupy studia enzymových molekul3.Komplexní studium biochemických reakcí v potravinách na úrovni genomu, transkriptomu, proteomu a metabolomu - experimentální přístupy.4.Struktura a produkce minortiních složek výživy - sekundární metabolity, vitaminy, barviva, chuťové a vonné látky.5.Přehled a významné charakteristiky rostlinných, živočišných a jiných typů potravin a jejich složek (řasy, mikroorganismy) .6.Studium interakcí biomolekul v potravinách - interakce mezi složkami navzájem a složkami a aditivy v průběhu zpracování potravin rostlinného a živočišného původu.7.Reakce doprovázející skladování potravin za různých podmínek.8.Změny a reakce probíhající v potravinách vlivem fyzikálně-chemických faktorů.9.Možnosti eliminace nežádoucích změn v potravinách, inaktivace nežádoucích látek.

Literatura

Velíšek J.: Chemie potravin I, II, III; OSSIS Tábor, 2002Belitz H.D., Grosch W., Schieberle P.: Food Chemistry, Springer, 2004.Voet D., Voet J.: Biochemie. Academia Publishing 2002.

Požadavky

Není specifikováno.

Garant

prof. RNDr. Ivana Márová, CSc.