Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Přenosové jevy v materiálovém inženýrství II (FCH-DCO_PJD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FCH-DCO_PJD - Přenosové jevy v materiálovém inženýrství II, Fakulta chemická, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem je získat přehled v oblasti transportních jevů a tvořivě využít poznatky pro popis mechanismu konkrétních procesů v heterogenních systémech probíhajích v koncentračním, energetickém a hybnostním poli.

Osnova

Kinetika procesů probíhajících v heterogenních systémechTransport hmoty Transport energieTransport hybnostiPřenosové jevy uplatňující se v přípravě keramiky, slinováníTransportní procesy v taveninách, krystalizace Transportní procesy v gelových soustavách, hydratující maltovinyTransportní parametry fázových rozhraníPoznatky důležité pro rozvoj testovacích a preparačních metod Hodnocení kinetiky a mechanismu procesů

Literatura

Bird R.B.,Stewart. W.E. M, Lightfoot E.W.: Přenosové jevy , , 0 (CS)Míka V.: Chemické inženýrství, , 0 (CS)Šatava V: Fyzikální chemie silikátů II, , 0 (CS)Crank J. : The Mathematics of Diffusion, , 0 (CS)Internet: Journal of American Ceramic Society, , 0 (CS)Kingery W.D. : Introduction to Ceramics, , 0 (CS)

Požadavky

Základní znalosti z matematiky, fyziky, fyzikální chemie a chemického inženýrství.

Garant

prof. Ing. Jaromír Havlica, DrSc.