Předmět Potravinářská mikrobiologie (FCH-DCO_PM)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FCH-DCO_PM - Potravinářská mikrobiologie, Fakulta chemická, Vysoké učení technické v Brně (VUT).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Cíl
Seznámení studentů s možnostmi dalšího využiti mikroorganismů a jejich metabolitů v potravinařskem průmyslu. Jde i rozšíření a aplikaci doposud získaných znalostí z oblasti potravinářské mikrobiologie a biotechnologie.
Osnova
Není specifikováno.
Literatura
Taxonomie prokaryot, Ivo Sedláček. Publisher, Masarykova univerzita, 2007. ISBN, 8021042079, 9788021042070. Length, 270 pages. (CS)Cryopreservation of microorganisms at ultra-low temperatures Zdeněk Hubálek,1996 (ISBN: 9788020005571) (CS)Kvasinky a kvasinkovité mikroorganizmy,Anna Kokocková-Kratochvílová, 1982 , VydavatelstvoALFA Bratislava (CS)Aplikovaná mikrobiológia poživatín,F.Gorner, L.Valík,2004 ISBN 80-967064-9-7,Vydavaťelstvo Malé centrum. (CS)Food mikrobiology (3rd Edition)M.R.Adams,M.O.Moss,The Royal Society of Chemistry, 2008ISBN 978-0-85404-284-5 , Food mikrobiology (3rd Edition)M.R.Adams,M.O.Moss,The Royal Society of Chemistry, 2008ISBN 978-0-85404-284-5 , (EN)
Požadavky
Znalosti a dovednosti z oblasti mikrobiologie a biotechnologie na úrovni předcházejícího magistrského studia - Potravinářská chemie a biotechnologie.
Garant
doc. Ing. Jiřina Omelková, CSc.