Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Specializované potravinářské technologie (FCH-DCO_POT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FCH-DCO_POT - Specializované potravinářské technologie, Fakulta chemická, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Není specifikováno.

Osnova

1. Inženýrství technologie výroby sušených, chlazených, mražených, fermentovaných produktů, 2. inženýrství produktů dětské výživy a speciálních potravin3. Techniky enkapsulace a jejich využití4. Enzymové procesy výroby potravin5. Hydrogenační procesy a procesy fázových přeměn6. Technologie výroby hotových výrobků typu sous - vide, výroba minimálně opracovaných potravin7. Systém správní výrobní praxe a kritických bodu při výrobě pokrmů, algoritmus zavedení výroby a legislativní požadavky na vývoj a schvalování nových výrobků.8. Zařizování provozu pro výrobu hotových pokrmů, optimalizace výroby, kontrola zdravotní nezávadnosti a bezpečnosti výroby a parametrů výrobků.

Literatura

Hui, Y. H.: Handbook of Food Science, Technology and Engineering. Dekker/CRC Press, New York, USA, 2005. (EN)M. Shafiur Rahman: Handbook of Food Preservation, Marcel Dekker, 1999. (EN)

Požadavky

Není specifikováno.

Garant

prof. RNDr. Ivana Márová, CSc.