Předmět Specializované potravinářské technologie (FCH-DCO_POT)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FCH-DCO_POT - Specializované potravinářské technologie, Fakulta chemická, Vysoké učení technické v Brně (VUT).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Cíl
Není specifikováno.
Osnova
1. Inženýrství technologie výroby sušených, chlazených, mražených, fermentovaných produktů, 2. inženýrství produktů dětské výživy a speciálních potravin3. Techniky enkapsulace a jejich využití4. Enzymové procesy výroby potravin5. Hydrogenační procesy a procesy fázových přeměn6. Technologie výroby hotových výrobků typu sous - vide, výroba minimálně opracovaných potravin7. Systém správní výrobní praxe a kritických bodu při výrobě pokrmů, algoritmus zavedení výroby a legislativní požadavky na vývoj a schvalování nových výrobků.8. Zařizování provozu pro výrobu hotových pokrmů, optimalizace výroby, kontrola zdravotní nezávadnosti a bezpečnosti výroby a parametrů výrobků.
Literatura
Hui, Y. H.: Handbook of Food Science, Technology and Engineering. Dekker/CRC Press, New York, USA, 2005. (EN)M. Shafiur Rahman: Handbook of Food Preservation, Marcel Dekker, 1999. (EN)
Požadavky
Není specifikováno.
Garant
prof. RNDr. Ivana Márová, CSc.