Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pokročilé spektroskopické metody (FCH-DCO_SM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FCH-DCO_SM - Pokročilé spektroskopické metody, Fakulta chemická, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je získání přehledu o spektroskopických metodách užívaných v chemické analýze stejně jako o metodách založených na laserové technice, které se do chemické praxe teprve dostanou v budoucnosti. Součástí kurzu je i přehled o vlastnostech a typech různých spektrometrů.

Osnova

Zdroje světla, laseryTeorie atomárních, molekulových a rezonančních spekterFluorescence, fosforescence, Ramanův rozptylSpektrometry DetektoryDalší spektroskopické vybaveníKalibrace spektrometrůStandartní spektroskopické metodyPokročilé spektroskopické metodyVyužití numerické simulace spekter

Literatura

ATKINS, P.W., DE PAULA, J. Physical Chemistry, IX. Ed., Oxford, Oxford University Press, 2010, ISBN 978-1429218122 (CS)HOLLAS J.M. Modern Spectroscopy, IV. Ed., Chichestr: John Wiley & Sons, 2004, ISBN 0-470-84415-9 (CS)ATKINS, P.W. Fyzikálna chémia, Svazek: 1, 2a, 2b, 3., 1st ed. (sloveský překlad 6. vydání anglického originálu), Slovenská technická univerzita v Bratislavě, 1999, ISBN 80-227-1238-8LAPČÍK L., PELIKÁN, P., ZMEŠKAL, O., KRČMA, F. Fyzikální chemie III, Struktura hmoty, 1st ed., Brno: Vutium, 2000, ISBN 80-214-1583-5 (CS)

Požadavky

MatematikaFyzikaFyzikální chemieKvantová mechanika

Garant

doc. RNDr. František Krčma, Ph.D.