Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Transportní procesy (FCH-DCO_TPD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FCH-DCO_TPD - Transportní procesy, Fakulta chemická, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty s problémy jednotlivých transportních jevů, naučit je odvozovat matematický popis konkrétních systémů a využívat řešení publikovaná v literatuře.

Osnova

1. Úvod. Charakteristiky transportních procesů a jejich význam při řešení reálných problémů.2. Bilance veličin charakteristických pro transportní procesy.3. Sdílení hybnosti.4. Řešení problémů sdílení hybnosti pro různé počáteční a okrajové podmínky.5. Sdílení hmotnosti.6. Řešení problémů sdílení hmotnosti pro různé počáteční a okrajové podmínky. 7. Transport spojený s chemickou reakcí.

Literatura

BENNET, C.O., MYERS, J. E. Momentum, Heat and Mass Transfer. N. York: Mc. Graw-Hill, Inc., 1974. (CS)BIRD, R. B., STEWART, W. E., LIGHTFOOT, E. N. Přenosové jevy. Praha: Academia, 1968. (CS)SEIDEL, H., NEUŽIL, L.,FOŘT, I., VLČEK, J. Úvod do proudění tekutin a sdílení tepla. Praha: Academia, 1975. (CS)SKELLAND, A. H. P. Non-newtonian Flow and Heat Transfer. New York: John Wiley, Inc., 1967. (CS)KNUDSEN, J. G., KATZ, D. L. Fluid Dynamics and Heat Transfer. New York: McGraw-Hill Book , Inc., 1958. (CS)

Požadavky

základní znalosti z fyzikální chemie a matematiky

Garant

prof. Ing. Martina Klučáková, Ph.D.