Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Laboratory Classes in Modern Reproduction Processes (FCH-MAO_MRP_P)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FCH-MAO_MRP_P - Laboratory Classes in Modern Reproduction Processes, Fakulta chemická, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Získání dovedností studentů při měření barev, interpretaci měření, zpracování a výměnu obrazových dat, tvorbu ICC profilů a užití systému správy barev v reprodukčním procesu, tedy od vstupních zařízení, jako jsou digitální fotoaparáty, skenery přes zobrazovací zařízení (monitory) a výstupní zařízení (inkoustové a laserové tiskárny).

Osnova

Úloha 1: Digitální fotoaparát - Citlivosti snímače a její vliv na obrazovou kvalituÚloha 2: Digitální fotoaparát – Dynamický rozsah, HDR snímkyÚloha 3: Digitální fotoaparát – Ostrost a rozlišovací schopnostÚloha 4: Digitální fotoaparát – Chromatické aberaceÚloha 5: Digitální fototoaparát – Vinětace, geometrické zkresleníÚloha 6: Digitální mikrofotografie s živým náhledem a záznamem videaÚloha 7: Hodnocení archivní stálosti výtisků zhotovených moderními reprodukčními technikami Úloha 8: Kalibrace a profilace vstupních zařízení - ICC profil skeneru a digitálního fotoaparátu. Kalibrace a profilace monitoru.Úloha 9: Kalibrace a profilace výstupních zařízení: ICC profil tiskárny. Konverze do jiných barvových prostorů, simulace výsledků tiskuÚloha 10: Linearizace tiskárny, RIP a monochromatický tisk fotografiíÚloha 11: Digitální infračervená fotografie Úloha 12: Digitální širokospektrální fotografie

Literatura

Sharma A.: Understanding Color Management. Delmar Learning, New York 2004. (EN)Kipphan H.: Handbook of Print Media. Springer Verlag, Heidelberg 2001. (EN)

Požadavky

Znalosti klasických fotografických technik a základy koloristiky

Garant

Ing. Petr Dzik, Ph.D.

Vyučující

Ing. Petr Dzik, Ph.D.