Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Laboratory Classes in Plasma Chemistry (FCH-MAO_PLA_P)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FCH-MAO_PLA_P - Laboratory Classes in Plasma Chemistry, Fakulta chemická, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je praktické seznámení studentů se základy plazmové chemie, diagnostiky plazmatu a vybranými plazmochemickými aplikacemi a technologiemi.

Osnova

Seznam úloh:1. Základy měření nízkých tlaků2. EPR spektroskopie plazmatu3. Optická emisní spektroskopie plazmatu4. Úpravy smáčivosti polymerních materiálů povrchovým výbojem5. Zvýšení nasákavosti netkaných textilií6, Elektrické charakteristiky zapálení diafragmového výboje7. Generace peroxidu vodíku v diafragmovém výboji v kapalinách 8. Rozklad organických barviv v diafragmovém výboji v kapalinách 9. Studium generace ozónu v bariérovém výboji10. Plazmochemické odbourávání korozních vrstev na zkorodovaných kovových materiálech11. Rozklad těkavých organických látek v dielektrickém bariérovém výboji kombinovaném s fotokatalýzou

Literatura

https://www.vutbr.cz/elearning/ (EN)Chen F., Chang J. P.: Principles of plasma processing. Kluwer Academic, Plenum Publishers. New York 2003. (EN)

Požadavky

Praktikum z anorganické chemie, praktikum z fyzikální chemie, praktikum z fyziky.

Garant

doc. RNDr. František Krčma, Ph.D.

Vyučující

doc. RNDr. František Krčma, Ph.D.