Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktikum z instrumentální a strukturní analýzy - CHTOŽP (FCH-MCA_ISA_Z)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FCH-MCA_ISA_Z - Praktikum z instrumentální a strukturní analýzy - CHTOŽP, Fakulta chemická, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je:- prohloubit poznatky získané v rámci přednášek předmětu Instrumentální a strukturní analýza- seznámit studenty prakticky s metodami instrumentální a strukturní analýzy využivanými v analytické praxi.

Osnova

Atomová absorpční spektrometrie, hmotnostní spektrometrie s indukčně vázaným plazmatem, plynová chromatografie s plamenovou ionizační detekcí a detekcí elektronového záchytu, plynová chromatografie s hmotnostní spektrometrií, kapalinová chromatografie v systému obrácených fází, iontově výměnná chromatografie, gelová permeační chromatografie, kapilární elektroforéza, izotachoforéza, kapalinová chromatografie s hmotnostní spektrometrií

Literatura

Klouda P.: Moderní analytické metody. Nakladatelství Pavel Klouda, Ostrava 2003. (CS)E-learning: Návody k úlohám v Praktiku z instrumentální a strukturní analýzy - CHTOŽP (CS)

Požadavky

Znalosti obecné, anorganické, organické, fyzikální a analytické chemie

Garant

doc. Ing. Josef Čáslavský, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Josef Čáslavský, CSc.Ing. Václav ChytilIng. Jana ObornáIng. Veronika Řezáčová, Ph.D.Ing. Tereza Švestková