Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aplikovaná kinetika a katalýza (FCH-MCO_AKK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FCH-MCO_AKK - Aplikovaná kinetika a katalýza, Fakulta chemická, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je prohloubení znalostí ze základního kurzu chemické kinetiky, přednášeného v rámci Fyzikální chemie II. Posluchači jsou seznámeni s kinetickým rozborem reakcí, vyžadujících v porovnání se základním kurzem podstatně složitější matematický aparát.

Osnova

1. Kinetika jednoduchých reakcí a jejich soustav v roztoku.2. Kinetika heterogenních katalytických reakcí, principy heterogenní katalýzy.3. Kinetika enzymatických reakcí.4. Obecné principy bilancování chemických reaktorů – bilance látková a tepelná.5. Míchaný vsádkový reaktor – matematický popis.6. Ideálně míchaný průtočný reaktor – matematický popis.7. Reaktor s pístovým tokem – matematický popis. 8. Srovnání ideálních reaktorů.9. Vliv vnitřního přenosu hmoty a tepla10. Vliv vnějšího přenosu hmoty a tepla11. Reaktory pro heterogenní soustavy

Literatura

Atkins P. W.: Fyzikálna chémia. Oxford/STU Bratislava, Bratislava 1999. (CS)Treindl L.: Chemická kinetika. SPN Bratislava 1978. (CS)House J.E.: Principles of chemical kinetics, Elsevier, 2007 (CS)Fogler H.S.: Elements of Chemical Reaction Engineering (EN)Kraus M.: Chemická kinetika pro inženýry (CS)Eckert: Aplikovaná chemická kinetika (CS)

Požadavky

Základní znalosti z chemické kinetiky, získané v rámci předmětu Fyzikální chemie II., základy diferenciálního a integrálního počtu.

Garant

doc. Ing. Michal Veselý, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Michal Veselý, CSc.prof. Ing. Miloslav Pekař, CSc.