Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aplikovaná mineralogie a geochemie (FCH-MCO_AMG)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FCH-MCO_AMG - Aplikovaná mineralogie a geochemie, Fakulta chemická, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je rozvíjet u studenta specializovaného na obor chemie materiálů chápaní struktury a morfologie minerálů. Dále získat přehled o základních termodynamických vztazích v mineralogii, petrologii, geochemii a orientovat se v problematice horninotvorných minerálů.

Osnova

1. Úvod2. Strukturní krystalografie I3. Strukturní krystalografie II4. Mofologická krystalografie5. Fyzikální vlastnosti minerálů6. Optické vlastnosti minerálů, mikroskopie horninotvorných minerálů7. Systematická mineralogie I8. Systematická mineralogie II9. Systematická mineralogie III10. Úvod do petrografie magmatických hornin11. Úvod do petrografie sedimentárních hornin12. Úvod do petrografie metamorfovaných hornin

Literatura

Gregerová M., Fojt B., Vávra V. (2002) Mikroskopie horninotvorných a technických minerálů. Moravské zemské muzeum, PřF MU, Brno, 2002, 325 stran. ISBN 80-7028-195-2. (CS)Rieder M., Povondra P. (1997) Fázové rovnováhy v geologii. Karolinum, Praha. (CS)Nesse W.D. (2000) Introduction to Mineralogy. Oxford University Press. Oxford, New York. (CS)

Požadavky

Základní znalosti z anorganické a fyzikální chemie.

Garant

doc. Ing. Petr Ptáček, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Petr Ptáček, Ph.D.