Předmět Balení potravin (FCH-MCO_BPO)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FCH-MCO_BPO - Balení potravin, Fakulta chemická, Vysoké učení technické v Brně (VUT).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Cíl
Zvládnout postupy a techniky balení potravin
Osnova
Důvody balení potravin, technologické, hygienické a spotřebitelské požadavky na obal, základní obalové materiály - dřevo, tkaniny, papír, sklo, kovy, přírodní, syntetické a modifikované polymery, epoxidové pryskyřice, kombinované obaly - vlastnosti, výroba a jejích aplikace v potravinářském průmyslu, obecní klasifikace, legislativní, bariérové a technologické požadavky, migrace komponentů obalů do potravin, migrace složek potravin do obalových materiálů, charakteristika "off flavour" jevů a jejích eliminace, principy a postupy aktivního balení, ekologické aspekty balení potravin, ekobilance a recyklace.
Literatura
Han J.: Inovations in Food Packaging. Elsevier Academic Press, London 2005. (CS)
Požadavky
Dostateční znalosti s chemického inženírství, fyzikální chemie a technologie potravin a principů úchovy potravin
Garant
prof. Ing. Peter Šimko, DrSc.
Vyučující
prof. Ing. Peter Šimko, DrSc.