Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ekotoxikologie (FCH-MCO_EKT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FCH-MCO_EKT - Ekotoxikologie, Fakulta chemická, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Získání základních poznatků o využití ekotoxikologie pro hodnocení zátěže vodních a terestrických ekosystémů

Osnova

Blok 1 1. Význam a využití testů toxicity; definice, objasnění všech zkratek2. Charakterizace testů 1., 2. a 3. generace3. Metodika testů akutní toxicity.Blok 21. Metodika testů chronické toxicity2. Charakteristika testů fytotoxicity3. Test inhibice růstu kořene Sinapis alba; kontaktní testy s využitím rostlinBlok 31. Doporučené postupy pro chovy testovacích organismů; alternativní testy toxicity2. Doporučené testy pro vodní ekosystémy 3. Test inhibice růstu sladkovodních řas4. Akutní imobilizační test na perloočkách a akutní test na rybáchBlok 41. Test inhibice růstu okřehku menšího Lemna minor.2. Posouzení přímé toxicity odpadních vod pro okřehek menší Lemna minor.Blok 51. Bakteriální bioluminiscenční test toxicity. 2. Kontaktní testy aplikované na terestrický ekosystém. Testy na včelách a na ptácích.3. Ekotoxikologické posuzování populací a společenstev

Literatura

Shaw I.C., Chadwick J.: Principles of environmental toxicology (CS)Hoffman et al.: Handbook of Ecotoxicology (CS)Peijnburg W.J.G.M.: Biodegradability Prediction (CS)Horák J. a kol.: Úvod do toxikologie a ekologie pro chemiky (CS)

Požadavky

Úspěšné absolvování předmětu Chemie životního prostředí.

Garant

prof. RNDr. Milada Vávrová, CSc.

Vyučující

prof. RNDr. Milada Vávrová, CSc.