Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Environmentální analýza (FCH-MCO_ENA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FCH-MCO_ENA - Environmentální analýza, Fakulta chemická, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Zvládnutí problematiky environmentální analýzy se zřetelem na moderní metody stanovení.

Osnova

Blok 11. Předmět environmentální analýza a jeho odlišnosti v porovnání s klasickou analytickou chemií.2. Problematika vzorkování environmentálních matric3. Oblast stopových a ultrastopových analýz; chemometrie a metrologické aspekty environmentální analýzy.Blok 21. Preanalytické metody - izolace analytů z abiotických a biotických matric; čištění extraktů a výluhů.2. Metodické postupy založené na plynové chromatografii, včetně tandemových technik3. Metodické postupy založené na kapalinové chromatografii, včetně tandemových technikBlok 31. Elektromigrační metody a elektroanalytické postupy aplikované do environmentální analýzy2. Optické metody aplikované na environmentální analýzuBlok 41. Systémy jakosti; typy laboratoří2. Akreditace v oblasti environmentální analýzyBlok 51. Konkrétní metodické postupy pro některé biologicky aktivní látky a vybrané anorganické a organické polutanty

Literatura

Popl M., Fahnrich J.: Analytická chemie životního prostředí, , 0 (CS)Smith. R.-K.: Handbook of Environmental Analysis, , 0 (CS)Subramanian. G. (ed.): Quality Assurance in Environmental Monitoring, , 0 (CS)Dean J.R.: Methods for environmental Trace Analysis (CS)

Požadavky

Absolvování předmětu Chemie životního prostředí a Předmětu Instrumentální a strukturní analýza. Podmínkou pro přihlášení ke zkoušce z Environmentální analýzy je složení zkoušky z Instrumentální a strukturní analýzy.

Garant

prof. RNDr. Milada Vávrová, CSc.

Vyučující

prof. RNDr. Milada Vávrová, CSc.