Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktikum z environmentální analýzy (FCH-MCO_ENA_P)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FCH-MCO_ENA_P - Praktikum z environmentální analýzy, Fakulta chemická, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Získání nezbytných praktických zkušeností v oblasti analýzy environmentálních matric. Schopnost provádět stopovou analýzu anorganických a organických kontaminantů.

Osnova

Blok 11. Provedení odběru abiotických matric pomocí běžných postupů (půda, voda)2. Provedení odběrů abiotických matric pomocí nových netradičních postupů - pasivní vzorkováníBlok 21. Preanalytické zpracování odebraných matric na laboratorní vzorek (půda)2. Izolace vybraných skupin prioritních polutantů na bázi anorganických a organických polutantůBlok 31. Analýza analytů anorganického původu v odebraných abiotických matricích (rtuť, olovo, kamium, dusičnany)2. Analýza organických polutantů v odebraných abiotických matricích (PAHs, PCBs, léčiva, musk sloučeniny, pesticidy)Blok 4Ukázka provedení výpočtu metrologických parametrů (LOD, LOQ, výtěžnost, robusnost); možnosti kalibrace, způsoby identifikace a kvantifikace; výpočty nejistotBlok 5Zpracování seminární práce a její prezentace; seminární práce představuje prezentaci všech v praktiku provedených laboratorních úloh včetně vyhodnocení a interpretace výsledků - bede provedeno formou power pointové prezentace

Literatura

Kalavská D., Holoubek I.: Analýza vod, , 0 (CS)Kalvoda R. (ed.): Elektroanalytická chemie životního prostředí, , 0 (CS)Kettrup A. (ed.): Analyses of Hazardous Substances in Air, , 0 (CS)Jeník J.: Ekoanalýza (CS)

Požadavky

Schopnost pracovat v chemické laboratoři na základě získání praktických dovedností v předmětu Praktikum z instrumentální a strukturní analýzy

Garant

prof. RNDr. Milada Vávrová, CSc.

Vyučující

prof. RNDr. Milada Vávrová, CSc.