Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mikrobiologie pro potravináře a biotechnology (FCH-MCO_MPB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FCH-MCO_MPB - Mikrobiologie pro potravináře a biotechnology, Fakulta chemická, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seznameni studentů s možnostmi využiti mikroorganismů a jejich metabolitů v potravinařskem průmyslu.Jde i o utvrzeni dosavadnich znalosti z mikrobiologie a biochemie.

Osnova

1. Nomenklatura mikroorganizmů, jejich taxonomické zařazení a způsob úchovy.2. Morfologie, rozmnožování a fyziologické vlastnosti mikroorganismů (bakterie a houby). 3. Základní rysy metabolizmu mikroorganizmů a jejich technologický význam. 4. Kultivace průmyslově důležitých kmenů.5. Regulace produkce enzymů a metabolitů. 6. Mikrobiální koroze.7. Imobilizované systémy.

Literatura

Šilhánková L.: Mikrobiologie pro potravináře a biotechnology. Academia Praha, Praha 2002. (CS)Doyle M. P., Beuchat L. R., Montville T. J.: Food microbiology, fundamentals and frontiers. American Society of Microbiology Press, Washington 1993. (CS)Prescott L. M., Harley J. P., Klein D. A.: Microbiology. McGraw-Hill Education, Boston 2005. (CS)Hui Y. H.: Handbook of Food Science, Technology and Engineering. Dekker/CRC Press, New York 2005. (CS)

Požadavky

Znalosti z Obecné mikrobiologie a Biochemie.

Garant

doc. Ing. Jiřina Omelková, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Jiřina Omelková, CSc.